Business Data Challengers & Qualogy winnen aanbesteding Schiphol Nederland

Abcoude 31 januari 2019 – IT-dienstverleners Business Data Challengers (BDC) uit Abcoude & Qualogy uit Rijswijk verzorgen vanaf 1 februari de doorontwikkeling en het beheer van de datawarehouses en Oracle BI-omgeving (OBIEE) van Schiphol Nederland.

Business Data ChallengersBusiness Data Challengers

Met de gunning van de openbare aanbesteding voor een periode van minimaal drie jaar gaan Qualogy en BDC de datawarehouses en OBIEE-omgeving van de luchthaven beheren verbeteren en doorontwikkelen. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Schiphol is steeds meer een datagedreven organisatie en heeft grote hoeveelheden (ruwe) data tot haar beschikking. Qualogy en BDC ontwikkelen geavanceerde toepassingen die voorspellend gedrag uit de beschikbare data halen waarop Schiphol kan anticiperen.
Datagedreven technologieënMet inzet van geavanceerde datagedreven technologieën wordt ingezet op smart assets & buildings een excellente customer experience en airport performance. Hiermee willen Qualogy en BDC een tastbare bijdrage leveren aan de ambitie van Schiphol om de voorkeursluchthaven van Europa te zijn. Enkele speerpunten binnen de nieuwe samenwerking zijn de doorontwikkeling van data governance en advanced analytics. In de dagelijkse operatie gaan Qualogy en BDC deel uitmaken van het Data & Analytics Center of Excellence van Schiphol.
Inhoud kwaliteit en innovatie
Verschillende IT-dienstverleners schreven zich in voor de aanbesteding. De luchthaven heeft tijdens de gunning gekeken naar uiteenlopende criteria. Qualogy en BDC hebben de aanbesteding gewonnen door onder meer uitstekend te scoren op inhoud kwaliteit innovatie en prijs.
Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Willem de Fiouw via 006 53714612 óf stuur een e-mail naar info@b21s.nl.

 

Business Data Challengers

Business Data Challengers - Logo

Volg ons op social media en blijf altijd op de hoogte

Bezoekadres:

Hollandse Kade 21
1391 JD Abcoude