Big Data een challenge?

 

Big Data is een begrip geworden, maar de definitie van het begrip is niet interessant. Je moet je afvragen of je iets met Big Data zou moeten gaan doen want Big Data op zichzelf is waardeloos. De uitdaging is om te komen tot waardevolle informatie!

“The importance of big data doesn’t revolve around how much data you have, but what you do with it.”

Er komt steeds meer data beschikbaar. Vooral sociale media, sensor data, data uit de Open Data-initiatieven etc., genereren een lawine aan data.Business Data Challengers

De mogelijkheden lijken eindeloos. Niet ieder bedrijf is in staat tot transformatie van data naar informatie of is in staat iets met beschikbare data te doen. Hoe kan een kleine organisatie mee in een steeds sneller veranderende wereld waar steeds meer data beschikbaar komt? En hoe kunnen zij op een slimme manier gebruik maken van eigen data gecombineerd met externe data. Er zijn veel bruikbare “Open Source” tools beschikbaar. Maar welke passen nu binnen jouw organisatie?

Iedereen denkt voordelen te zien bij het gebruik van Big Data, maar waar moet je starten? Waar sta je? Waar wil je naar toe? Welk pad volg je? Hoe weet je of er meer waarde uit jouw data te halen is?

Belangrijk is en dat geld ook weer voor het gebruik van Big Data: ‘Think Big, Act Small’. Start daarom samen met Business Data Challengers je eigen Big Data Challenge!

Tijdens jouw Big Data Challenge zoeken we naar waardevolle informatie in jouw data. Daarbij kijken we naar;

  • Welke expertise is er binnen mijn bedrijf beschikbaar?
  • Welke datasets er zijn?
  • Welke tools zet je in?
  • Welke businessvraag kun je nu oplossen?
  • Welke nieuwe vragen ontstaan er?

Business Data Challengers, jouw begeleider voor deze Challenge!

Wij gaan graag de uitdaging aan om meerwaarde uit jouw data te halen. Dit doen we met een zeer ervaren team van consultants binnen het domein van Business Intelligence dat deze kennis heeft door vertaald naar Big Data.

Neem gerust contact met mij op. Ik vertel je graag hoe we hier samen invulling aan geven.

 

Business Data Challengers

Business Data Challengers - Logo

Volg ons op social media en blijf altijd op de hoogte

Bezoekadres:

Hollandse Kade 21
1391 JD Abcoude