Balans

Wij bij Business Data Challengers houden ontwikkelingen op organisatiegebied natuurlijk goed bij. Zo volgen wij uiteraard ook de FD Gazellen Award. Op dit moment genieten die volop media-aandacht, gisteren nog hoorden wij op BNR Radio er iets over. En dat triggerde ons….

Waar ging het dan over?

Er werd verteld dat er van alle snel groeiende bedrijven die dit jaar geselecteerd zijn voor de FD Gazellen er 10 bedrijven zijn bij wie de klant NIET centraal staat.

Dat hoor je niet vaak. Welke bedrijven zijn dat dan?

Ik noem er een paar.
Freek Wessels financieel directeur bij chocoladerepenproducent Tony’s Chocolonely bijvoorbeeld. Hij zei dat de klant pas op de 3e plaats komt want de boeren die de cacao verbouwen en het team komen eerst.

Kees van Bergen van Ecotap. Bij Ecotap maken ze laadpalen voor elektrische auto’s. En volgens Kees komen eerst zijn eigen mensen in het bedrijf daarna het materiaal en ook dan pas op de 3e plaats de klant.

En hoe is dat eigenlijk bij jullie Business Data Challengers?

Bij ons is er helemaal geen sprake van een eerste plaats voor iets of iemand. Vanuit onze filosofie ga je niet uit van verschillende posities of lagen. Wij willen juist dat alles in balans is; de mensen (onze eigen mensen en de klanten dus), het product, de maatschappelijke verantwoordelijkheid, de ethiek en de techniek de kennis – het is allemaal van belang. Wij gaan uit van evenwicht en balans. Volgens ons is dat een betere zo niet de beste aanpak.

Is dat haalbaar?

Jazeker wij bewijzen nu al twee jaar dat het zo kan. Onze filosofie wordt door steeds meer bedrijven gewaardeerd zowel door klanten als partners als samenwerkende bedrijven. Jammer dat we nog geen drie jaar bestaan want dan hadden we ons wel voor de FD Gazellen aangemeld!

Gaan jullie dat volgend jaar doen?

Volgens de richtlijnen moet een bedrijf 3 jaar bestaan om mee te kunnen doen. Kijk maar op de richtlijnen voor 2018.
Hoe de richtlijnen voor 2019 zijn weten we nog niet maar wij bestaan op 1 september 2019 3 jaar. We zullen dus waarschijnlijk moeten wachten tot 2020.

 

Business Data Challengers

Business Data Challengers - Logo

Volg ons op social media en blijf altijd op de hoogte

Bezoekadres:

Hollandse Kade 21
1391 JD Abcoude