Universitair Medisch Centrum Groningen

Wij bouwen aan de toekomst van gezondheid, in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en vervolgopleidingen.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Het UMCG is het enige universitair medisch centrum in Noord-Nederland. We bieden complexe zorg: patiënten die ingewikkelde onderzoeken en/of behandelingen nodig hebben, of lijden aan een zeldzame ziekte of meerdere aandoeningen, kunnen bij ons terecht. We onderscheiden ons daarmee van algemene ziekenhuizen en behandelen patiënten die voor deze zorg elders in de regio niet terecht kunnen. Voor sommige zeer complexe behandelingen is het UMCG zelfs het enige ziekenhuis in Nederland.

Onze zorg is gebaseerd op de nieuwste inzichten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop, vanzelfsprekend met oog voor de wensen van onze patiënten. Zorg houdt voor het UMCG niet op bij de ziekenhuismuren. Het UMCG werkt daarom nauw samen met huisartsen, verloskundigen, thuiszorg en tal van andere zorginstellingen.

Volg ons op social media en blijf altijd op de hoogte

Bezoekadres:

Hollandse Kade 21
1391 JD Abcoude