Business Data Challengers & Qualogy winnen aanbesteding Schiphol Nederland

Abcoude 31 januari 2019 – IT-dienstverleners Business Data Challengers (BDC) uit Abcoude & Qualogy uit Rijswijk verzorgen vanaf 1 februari de doorontwikkeling en het beheer van de datawarehouses en Oracle BI-omgeving (OBIEE) van Schiphol Nederland.

Business Data Challengers - LogoBusiness Data Challengers
Met de gunning van de openbare aanbesteding voor een periode van minimaal drie jaar gaan Qualogy en BDC de datawarehouses en OBIEE-omgeving van de luchthaven beheren verbeteren en doorontwikkelen. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Schiphol is steeds meer een data gedreven organisatie en heeft grote hoeveelheden (ruwe) data tot haar beschikking. Qualogy en BDC ontwikkelen geavanceerde toepassingen die voorspellend gedrag uit de beschikbare data halen waarop Schiphol kan anticiperen.

Data gedreven technologieën

Met inzet van geavanceerde data gedreven technologieën wordt ingezet op smart assets & buildings, een excellente customer experience en airport performance. Hiermee willen Qualogy en BDC een tastbare bijdrage leveren aan de ambitie van Schiphol om de voorkeursluchthaven van Europa te zijn. Enkele speerpunten binnen de nieuwe samenwerking zijn de doorontwikkeling van data governance en advanced analytics. In de dagelijkse operatie gaan Qualogy en BDC deel uitmaken van het Data & Analytics Center of Excellence van Schiphol.

Inhoud kwaliteit en innovatie

Verschillende IT-dienstverleners schreven zich in voor de aanbesteding. De luchthaven heeft tijdens de gunning gekeken naar uiteenlopende criteria. Qualogy en BDC hebben de aanbesteding gewonnen door onder meer uitstekend te scoren op inhoud, kwaliteit, innovatie en prijs.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Willem de Fiouw via 06 53714612 óf stuur een e-mail naar info@b21s.nl.

Volg ons op social media en blijf altijd op de hoogte

Bezoekadres:

Hollandse Kade 21
1391 JD Abcoude