Royal Smilde

Een vooraanstaand producent van diverse voedingsmiddelen, opgericht in 1863. Met klanten uit meer dan 50 landen wereldwijd, is het familiebedrijf uit Heerenveen inmiddels uitgegroeid tot een grote speler op de internationale markt. Royal Smilde biedt meer dan 1000 producten op het gebied van eetwaren. Het aanbod in voedingsmiddelen varieert van basisproducten, zoals oliën en bakmixen, tot kant-en-klare sauzen en salades. Juist deze diversiteit is dan ook de kracht van het bedrijf. De combinatie van kennis en kwaliteit resulteert in onderscheidende concepten en biedt veel ruimte voor innovatie.

De Uitdaging

Voorheen verkreeg Royal Smilde noodzakelijke informatie vanuit een datawarehouse (DWH), dat draaide op een verouderd platform van Oracle (Oracle Warehouse Builder). Daarnaast klaagde de organisatie dat de bestaande software (OWB) de bedrijfsdoelen niet meer ondersteunde en de bedrijfsvoering niet strategisch kon worden afgestemd op de continu bewegende markt. Business Data Challengers (BDC) is de uitdaging aangegaan om voor Royal Smilde een toekomstvast datawarehouse te ontwerpen en in te richten op basis van BDC-GRIP.

De Ingeving

Door middel van BDC-GRIP worden op eenvoudige wijze datastromen ontwikkeld, uitgevoerd en beheerd. In korte tijd wordt een compleet datawarehouse gerealiseerd en de oude omgeving uitgefaseerd. Na de soepele migratie en implementatie is het nieuwe DWH vervolgens volledig beschikbaar voor het bedrijf.

De Uitwerking

Voor Royal Smilde is BDC-GRIP geïnstalleerd op de bestaande infrastructuur. De verouderde Oracle Warehouse Builder programmatuur werd uitgefaseerd en alle bestaande data van Royal Smilde gemigreerd naar BDC-GRIP. Binnen 30 uur is het nieuwe BDC-GRIP datawarehouse geïmplementeerd én uitgebreid met extra bronnen. Complexe berekeningen binnen de rapportagesoftware zijn hierdoor verleden tijd. Niet alleen de doorlooptijd voor het laden van het gehele DWH is enorm verbeterd, maar ook de rapportages op het scherm van de eindgebruiker zijn velen malen sneller beschikbaar. Ook maakt deze oplossing een snelle en eenvoudige ontsluiting van (nieuwe) bronnen mogelijk.

Het Resultaat

Migratie en Implementatie: Binnen 40 uur

Licentiekosten – 50%

Laadtijd DWH: 5 uur > 30 min.

Laadtijd rapportages: 45 min. > 20 sec.

De Meerwaarde

Dankzij de implementatie van BDC-GRIP, is Royal Smilde in staat strategische keuzes te maken op basis van data gedreven feiten. Gecombineerd met nog meer bronontsluitingen en slimme manieren om deze data te verwerken, is het bedrijf verzekerd van een ontwikkeling die past bij haar ambitie.

“Deze uitbreiding van kennis resulteert vervolgens in onderscheidende concepten en biedt ruimte voor innovatie.”

Bent u benieuwd wat onze Challengers voor u kunnen betekenen?

Volg ons op social media en blijf altijd op de hoogte

Bezoekadres:

Hollandse Kade 21
1391 JD Abcoude