Ontwikkelingen in automatische bewegingsanalyse!

Bij Business Data Challengers zijn we bezig om een stap verder te zetten in de wereld van hardlopen en sportanalyse. Het begon vorig jaar met de ambitie om een automatische bewegingsanalyse-app voor hardlopers te ontwikkelen. Graag delen we in deze post onze nieuwste mijlpalen.

Stel je voor: je ziet een sporter in volle vaart sprinten en je hebt dit vastgelegd in een filmpje. Wat als je dat filmpje kon omzetten in voor de looptechniek relevante frames? Dat is precies wat we hebben bereikt! Dit opent mogelijkheden voor trainers en sporters om de looptechniek gedetailleerd te analyseren en te perfectioneren.  Door de inzicht in de technische details van de bewegingen, kunnen trainers gerichte feedback geven en/of hun training effectiever maken.

De ontwikkelde web app zorgt al voor resultaten. Zo hebben wij een pilot gedaan bij een Jong Oranje hockeyspeelster: haar bewegingen werden gedetailleerd geanalyseerd en gekoppeld aan specifieke oefenstof, zodat ze snel aanzienlijke verbeteringen heeft behaald. Bekijk zelf het resultaat in deze video: https://lnkd.in/e2BawqPv.

Een wetenschappelijk artikel onderschrijft de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van onze methode. Dit motiveert ons om verder te gaan in onze missie om sportprestaties te optimaliseren. Lees het volledige artikel hier: https://lnkd.in/erzC54Ri.

Tot slot gaan we aan de start van het nieuwe voetbalseizoen een pilot bij de dames van FC Utrecht uitvoeren.

Ben je net zo gepassioneerd over sport en technologie als wij? Heb je interesse om met ons samen te werken of wil je de bèta versie van onze (web) app uitproberen? Neem dan contact op! Stuur een e-mail naar pose_estimation@b21s.nl.

Volg ons op social media en blijf altijd op de hoogte

Bezoekadres:

Hollandse Kade 21
1391 JD Abcoude